Tummen upp


La fint upp kritor och papper till min son, det här med att främja kreativiteten och så...
Så här sugen var han på fritt skapande. Happ. (Oklart vad köksredskapet smög in från.)
 

Semlor

Jag tycker inte alls om semlor. Mandelmassa är något jag inte allt förstår mig på, mår illa av eländet. Grädde är bara ok i små mängder. MEN - igår hemma hos Natta bakade kvinnan något av det godaste jag ätit in my life! Små hembakade semlor proppade med vaniljkräm var helt FANTASTISKT. Nomnomnom vill baskemig ha en nuuuuu! 

Iväg mot sängen för att drömma om vaniljsemlor.

PUSS

solish

Så underbart när solen skiner! Nej nej, jag har icke blivit tokig, är mycket medveten om att solen inte alls lyser nu kl tio på kvällen. MEN tidigare idag var det ju fint som snus ute!

Haft en myshelg. I fredags bjöd jag över låtsassyster och hennes partner in crime på chips och dipförtäring i min gröna, snajsiga soffa. Mycket trevligt event! En snarkade dock i soffan halva kvällen, helt sjukt att det inte var jag.. tantpoäng till dig min kära Carro. Och fettopoäng till dig Atto, som nästan satte i dig lika mycket chips som jag gjorde. Kvällens happy moment kom när jag och Atto helt fyllda av chips började gnälla om godis och Carro efter ett tag utbrister - men jag HAR godis i min väska! Ibland så blir allt precis som man tänkt sig. Ja inte den följande gravidmagen då.

Igår sov vi hos mamman min, kikade på melodifestivalen och busade. Åkte och jobbade på morgonen, som tur var ett ganska kort pass. Har insett hur mycket mindre tungt det är att jobba söndagar nu för tiden, när man inte är bakis!

Till Catrin, eftersom jag vet att du är mitt trognaste bloggfan ;) FÖRLÅT att jag glömde ringa tillbaka idag! VI SAKNAR DIG. Slår en pling imorgon ♥

Nu längtar jag till min fantastiska, fluffiga, mysiga, stora säng. Nödvändig tvätt av hår sedan ska jag krypa ner brevid prinsen min.




PUSS





Slaskstorm

Påväg till dagis/jobbet imorse vadade jag genom knähögt slask medan blötsnö kom farande med orkanstyrka. På väg hem sken solen andlöst vackert - är det inte fantastiskt? :)

Ikväll åt vi en utmärkt blodpuddingsmiddag för att sedan göra en snabbvisit hos Marlene och Patrik. Bäst att skynda dit innan dagisbaskiluskerna slår till igen. Äntligen fick jag mysa lite med lilla Alice! Sååå fin liten tjej. (PYTTELITEN tjej, vad fort man glömmer hur små spädbarn faktiskt är!)


Nu måste jag kasta mig i säng, ännu en tidig morgon på G. Let´s DO IT.

PUSS

Lurifax

Nu har han åkt hem, Tysons pappa. Det vart, hör och häpna - en trevlig helg! Fast vi var sjuka allihop. Tyson var riktigt sjuk några dagar, ojoj vad det värkte i mammahjärtat. Både sjukdom och ungefär 325 tänder som kikade ut samtidigt (eller ja, typ fyra) mammas fina plutt vad glad jag är att du mår bättre! Han dumpades på dagis vid okristlig tid imorse och var trött och ledsen... men röjde och skrattade för fulla muggar vid hämtningstid, och hade ätit och sovit tipptopp = Frid och fröjd i mammahjärtat.

Jag måste köpa en barnvagn! Helst innan jag i ren impulsiv frustration krossar den vi har mot lämplig hård yta. ALLT krånglar på den jäkeln - bromsen, fotstödet, hjulen, sittbygeln som fattas, suffletten är trasig... Ungen är väldigt nära att ramla ut med jämna mellanrum (då detta är hans mål under stor del av spenderad vagntid.) Någon som har en bra begagnad? Eller kanske numret till någon bra kurs i barndressyr? Så struntar vi i vagn helt och hållet när han lärt sig komma när jag visslar :D


Fick nära på en hjärtattack här om dagen när jag kikade in på min internetbank och såg alldeles för många kronor minus på kontot! SAS had fått för sig att gå in och dra mitt biljettpris en gång till - dom lurifaxarna! Tack och lov var det ganska lätt fixat, jag lurade tillbaka hela summan på rasten idag. PUH. 


Nej nu ska jag sova, underbart tidigt som det är! (Sänder en tanke till min tantkompis Carro, som säkerligen redan sussar sött) 


PUSS

Sjuk Tuss

Mammas lilla kille är sjuk :( Så vi stannar hemma imorgon och myser! Han är dock ganska pigg och glad, men febrig och hostig... Och extra otroligt jättegosig ♥ Fick samtal om sliten liten herre på jobbet, men som tur var kunde mormor hämta på dagis så jag kunde jobba klart för dagen i alla fall. Hann få en smärre panikattack när någon sa "de ringde från dagis, din son är sjuk!" Fick mardrömsbilder av kaskadspyor i bakhuvudet... meeen som sagt, var ingen större fara!
Hur fasen gör man när man vabbar? Ringer man försäkringskassan? Jag har noll koll jag. Jag hade en drömplanering att Tyson skulle klara inskolningen utan baskilusker... TJI fick jag!

Mot eftermiddagen imorgon får vi besök från England som stannar över helgen, Tysons pappa i egen hög person. Ska bli... intressant. Men bra att Tyson får lite pappatid.





PUSS

Happy Valentines

Igår var det alla hjärtans dag. Var lite smått irriterad på detta faktum tills jag slutade jobbet och såg att jag fått några supergoa sms, bland annat inbjudan till middag hos Carro. MYCKET trevligt event. Hon bjussade på fläskfile och potatisgratäng och det var så himlans gott så jag knappt visste var jag skulle ta vägen. Även fruktsallad med vaniljkesella, mmmmumsfilibabba! Tyson diggade mest fruktsalladen - förklarade för honom att det här äckliga kletet (vaniljkesella) ska du vara glad att du slipper! ... och öste upp lite extra på min egna tallrik. Vilken morsa va?! 

Nu befinner vi oss hos mamma/mormor och myser. Fick supergod middag även här! Vad bra vi har det, Tyson och jag ♥ Min fina mami har varit lite sjuk och hängt på sjukhus, men tack och lov är hon redan bättre - krya på dig mami!


Varför ligger mitt barn på marken hela tiden? Ny grej han kör med. Springer runt och röjer så plötsligt blir han en liten geleklump och sjunker ihop och ligger och tittar ett tag. Rullar kanske ett varv. Sedan upp igen för att bara en liten stund senare lägga sig någon annanstans. Märkligt beteende. "Hur gör djur?", liksom. Igår när jag hämtade från dagis såg jag kort dom tagit under en liten utflykt dom gjort tidigare, ett på varje barn. Mitt barn var det enda som liksom var platt, haha.. gullrumpan min.


Nu ska vi tåga hemåt!



PUSS

Monday

Idag var jag ledig, Tyson fick vara en sväng på dagiz. Jag städade och tvättade som vanligt, mycket spännande sysslor som alla förstår! Gick med Catrin ner till dagis, ett så kallat "powermeeting" som min vackra kusin så klipskt döpte fenomenet. Alltså när man ses en snabb snabbis för att det är tiden man har och ens banor korsas alldeles finurligt. Jag GILLART!

Efteråt drog vi och hängde med Natta, Nicole och Bossen - mycket mysigt. Finaste ni ♥

Tyson sover så fint, jag ska duscha sedan skutta i säng.





Trots längtan till vår är ju vackra vinterdagar inte helt fy skam.



PUSS, godnatt & kärlek till livet och världen!

Awesome kväll igår

Tyson fick sova hos mormor igår, för jag var akut sugen på att gå ut och dansa och dricka vin! Det var fantastiskt roligt faktiskt, tack mina UNDERBARA tjejer ♥
Mest kul hemma hos Carro innan, fyra partysugna galningar i en lägenhet I LOVE IT. Sedan drog vi till Kung Carl. Kul ställe, har aldrig vart där förut faktiskt. HAHA, eller jo juste, ett par gånger har det väl blivit...... KC in our hearts ♥


IDAG mår jag efter omständigheterna bra. Däremot valde Tyson just denna dag att hoppa över sin tupplur. Vilket aldrig hänt förut. Tyson om du läser detta vill jag bara fråga; "Varför, kära son, VARFÖR?" Han sitter just nu och multitaskar galet - äter macka och häller vatten ur pipmuggen i håret. (Svårt med så korta armar)

Bakisdagar var inte lika besvärliga innan man fick barn, ey? Har i alla fall fått i mig en jätteportion osttortellini och druckit någon liter cola. Så det är ju som det ska vara.



PUSS

Jag hjärta vardag

Ganska hektiskt på jobbet idag, är trött trött trött nu. Ska duschas och sedan sovas, litet barn snusar redan fridfullt bland fluffiga kuddar.. bara en disk de gigante att ta hand om först, hoho.

Att det ska vara så omöjligt att få boka en tid på BVC! Har ringt sedan i måndags och pratar in ett meddelande varje gång - sedan ringer hon mig när jag jobbar... Så då ringer jag tillbaka efter jobbet och då svarar hon inte. Its a neverending story god damn it. Imorgon gäller det, då tusan är det tanten som svarar i rättan tid!


Åt asgoda havrepannkakor med ost och skinka till middag. De accepterades av lillmonstret först när jag skar sönder alla små rullar ordentligt. Först tog han nämligen bara upp remsorna i ena änden och viftade en stund, för att sedan släppa på golvet. Såg tydligt vad han tänkte, "som att jag nååågonsin skulle äta någonting så.... långt!" Mamman förkortade lydigt pannkakorna och bums ner i magen åkte dom.

Dessa pannkakor göres på detta vis;
1 dl mjölk
1 dl havre (mixa havregryn till havremjöl)
2 ägg

Vispa ihop och stek! Hälsosammare än vanliga pannkakor och väldigt yummie. 
/MVH Erika den mycket tillfälliga matbloggaren




 
"Asså de är typ aslånga."

Mystisk sjukdom

Har sedan igår diagnotiserat mig själv med både urinvägsinfektion och magkatarr. Har slutligen bestämt mig för "mystisk, icke svårartad sjukdom", och imorgon är jag frisk, därmed BASTA.  

Gjorde just spenat och linsomelett med svamp och tonfisk - mums tyckte jag. FYSATAN tyckte Tyson och slängde ner stora kluttar av portionen på golvet med mallig uppsyn och äcklad min. Jaja man kan inte alltid lyckas ;) 




Mammas, i vanliga fall, matglada kille ♥



PUSS

Dilemma

Man vill ju ut i solen, men man vill absolut inte vara ute. Svinkallt är vad det är! Förmodligen ungefär minus 147 grader. Tror jag får titta ut genom fönstret helt enkelt, på den otroligt vackra blå himlen.. Var och lämnade Tyson på dagis och trodde mina ben skulle ramla av, Smart-Erika tog på sig leggings imorse. Tyson gjorde allt för att ta sig ur vagnen och jag blev lite purken på ungen - tänk den som fick sitta nermyst i en fårskinnspåse hallååå.  



Min toker ♥


Ett ironiskt tack så väldigt mycket skulle jag vilja skicka till den person som lämnat tvättstugan här i huset med vidöppna fönster... Jaja tvätten blev ju gjord snabbt i alla fall. 

Ja idag är alltså Tysonmannen på dagis och jag är ledig. Helt sjuk känsla haha, kan ju göra vad jag vill i hela universum liksom! 
... så valde att tvätta och städa lägenheten. Grattis till mig :D 


PUSS 

 

Tråklördag

Uttråkad idag, försöker komma på något att göra men går inget vidare.
Vi har just ätit middag - fiskgryta med mathavre, asgott.
Tyson är för stunden placerad framför "Postis Per och de tjuriga korna"...
Vill gå en sväng till lekparken men det är så satans KALLT.
Tussemannens små knubbfingrar kommer ramla av, då han just nu hyser ett stark inneboende hat mot vantar.

Men såg ni himlen idag, snacka om blå?!
Plus att vi träffade Catrin idag när vi skulle handla en sväng,
MYCKET trevligt sällskap är hon, kusinen min. 
Sååååå allt som allt; BRA DAG.

Nu kom Tyson hit och började långsamt dunka huvudet mot skrivbordet haha,
vi får nog gå ut en sväng ändå.......


 
Hahaha titta vad jag rotade fram i arkivet! Vi hade just börjat med photoshop i skolan...




PUSS

Rödvin & popcorn

Intensivt jobbpass idag, helt trött... men ledig till tisdag nu!

Haft mysmiddag med Carro och Tyson. Kladdkaka med vit choklad och hackade hasselnötter till efterrätt och nu tittar vi film, dricker rödvin och äter popcorn. Fredagslyx!! Tysonmannen sover sött.
Sjukt övertrötta är vi också och skrattar åt allt och ingenting.
"Vann jag 44 000 skulle Beckham få prova SJUKT många kalsonger. Jaaaa dom... och dom. Dom. Absolut dom! Dom..."

Imorgon är det melodifestival! TAGGAD!


Lala lala lala la-life is wonderful :)


PUSS

Det rullar

Så där ja! Tog upp Tysons fårskinnsåkpåse från förrådet. Så slipper jag oroa mig för att han ska förfrysa sig nu när det blivit riktig vinter ute. Eller om man får tro kvällstidningarna typ "Mördarkylan från djupaste Sibirien"... varför ska de jämnt dra på så mycket ångest över helt vanligt svenskt vinterväder? Chilla.

Nu är Englandsbiljetter bokade en helg i mars. Det sved lite men blev i alla fall SAS-biljetter, så blir ju en trevlig resa! El padre de Tusse är menad att komma hit nästa vecka, får se hur det blir med det...


Vill bara säga att Tyson är bäst i världen och världens goaste. Jag är så stolt och glad över att det går så bra på dagis ♥


Idag var en bra dag.
PUSS
RSS 2.0